Vandaag- Stormy weather

Bij het verlaten van het huis rijd ik bijna een mannetje van vier onder de wielen. Stikdonker, het te kleine lampje van zijn toch al kleine fiets aan, steekt hij onbesuisd de straat over om vervolgens keurig rechts te gaan rijden. Hij gilt nog iets naar zijn moeder, de woorden vervliegen in de wind. Drie huizen verder zie ik moeders met een nog jongere telg prutsen aan haar fiets. Achter me hoor ik een bouwvakbusje door de straat razen..

Even verder op mijn korte fietstochtje naar het station scheurt een wielrenner zijn oprit af. Hij moet vol op de rem om mij te ontwijken. Honderd meter verder is die beurt aan mij. Een fietser op de voorrangsweg heeft voorrang. Ook al komt ze van links.

Het is de wind. Die suist om onze fietsen waardoor we niets anders horen. Die blaadjes doet opwaaien, takken doet vallen en het anders zo rustige straatbeeld verandert in een wild cross country parcours.

Het is de wind die rusteloos en roekeloos maakt. Die ons verandert in opgejaagde beesten. Keep calm and carry on…

#windywednesday

One thought on “Vandaag- Stormy weather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.