Vandaag- Student voor het leven

The Student Hotel. Eigenlijk een heel logische plek voor vertegenwoordigers van universiteiten om elkaar te ontmoeten.

De associaties met hostels, herbergen en groezelige matjes zijn ver te zoeken. Ultra modern en helemaal ingericht op de student van nu. Ik zoek me rot naar een stopcontact in de muur naast mijn bed. Ik zou denken dat studenten hun telefoon willen opladen. Dat willen ze ook, en dat snapt het hotel ook. Daarom zit het stopcontact in mijn bed weggewerkt, in de boxspring, precies op snoertjes afstand. Zodat je altijd én kunt stekkeren én kunt netflixen. In dezelfde gedachte zitten in de centrale ruimte de stopcontacten midden in het tafelblad. Deze generatie is altijd aan.

De kamer zit vol kwinkslagen en woordgrapjes. Sommige cheesy, maar toch zetten ze me aan het denken. Change the world. Start a revolution. Chase a dream. Conquer a fear. Write a novel. Make art. Take a detour. Fight for your right. To party.

Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. Het zit in ons allemaal. Dat vuur. Voor iets. Iemand. Iemanden. Voor een goede zaak. Waardoor we vliegen, gaan, niet opgeven, vol energie zijn. En het zijn dit soort zinnetjes en woordgrapjes die je aanzetten het vuurtje weer eens op te poken. Wat dat dan ook bij jou is.

Ik parafraseer hun slogan: mag het kind in jou nooit sterven.

Maak er een vurig weekend van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.