Vandaag- Superlekker

Ik had het een half jaar geleden niet gedacht, maar ik ben er officieel klaar mee. Met sporters die aan andere, meestal net iets minder gespierde sporters, vertellen hoe ze niets bijzonders doen om er zo goed uit te zien. Om vervolgens een waslijst met bizarre eetgewoontes tot in detail te delen. Gisteren propageerde een spierbundel het in de sportschool, vanochtend een studente in de trein.

Sporten is gezond. Je maakt endorfine aan waardoor je vrolijker wordt, minder vatbaar voor stress, je lekkerder voelt. Helemaal prima. Verstandig eten is ook gezond. Je voelt je fitter, hebt minder last van suiker pieken.
Maar vertellen aan de ander dat je al maanden een eiwitshake maakt in de ochtend, die in de magnetron doet om hem vervolgens te mengen met Brinta en een lepel kaneel, en dat ook nog ‘superlekker’ noemen, dan ben je de weg kwijt. Ook het tussendoortje, een avocado uit het vuistje krijgt de kwalificatie ‘superlekker’. Wat brokjes 95% pure chocolade. Superlekker. Drie liter water per dag, superlekk..Als je dat woord vaak hoort dan weet je het wel. Superlekker, niet te vreten. 
Ik heb vanochtend ontbeten met havermout en verse mango. Makkelijk, voedzaam en lekker. De super bewaar ik voor een goed glas wijn en een mooi vier gangen diner. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.