Vandaag- Te gek bestaat niet

Dat de eerste live ontmoeting tussen een zittende VS president en de leider van Noord Korea het nieuws van de dag is, wil ik wel geloven. Als je het in een boek had verzonnen, had iedereen het als fictie af gedaan. Te gek voor woorden. Maar eigenlijk is het zo raar niet dat het juist met dit duo lukt. Beiden toch op zijn zachts gezegd aparte mensen, met afwijkende meningen en gedrag.

Trump liet los dat er misschien wel iets getekend zou worden. Hij wist nog niet wat. Kim vertelde dat ze een geweldige relatie zouden krijgen. In dat boek had ik ze beiden dezelfde tattoo gegeven- toch wat getekend- en zo’n honderd pagina’s later zou ik ze verwikkeld laten raken in een intieme homoseksuele relatie. Fictie. Wie zal het zeggen.

Maar waar het me eigenlijk om gaat vandaag is de foto. Want we fixeren ons beeld op die twee mannen, hun handgeschud en hun uitspraken, maar het echte werk wordt ervoor gedaan. Natuurlijk door diplomaten, de sherpa’s van deze mannen. Maar ook door heel veel mensen die ogenschijnlijk onbeduidend werk doen. De vlaggen strijken. De vlaggen ophangen. De vlaggen recht hangen. De vloer stofzuigen. De vloer dweilen. De vloer nog een keer na zuigen. Het trapje neerzetten. Het trapje vastzetten. Het trapje bedekken met vilt zodat men niet uitglijdt.

Honderden dingen te doen. Voor die ene handshake. Die ene tekening en die ene geweldige relatie. En niemand die daar ooit eens dank je wel voor zegt.

Voor al mijn noord Koreaanse lezertjes ?: Thank you.

Leuk perspectief ook voor dat boek. Trump en Kim door de ogen van de poetsploeg. Te gek bestaat niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.