Vandaag- The big issues

Kun je teveel ergens aandacht voor vragen? Bestaat zoiets als overkill?

Ik geloof dat het alleen bij onbeduidende dingen het geval is. Bij de dingen die levensgeluk of waarde niet bepalen. Maar bij the big things in life? Keep bringing them on!

Recent las ik een Jane Austen. Mooie verhalen over de wereld van 1800, over de adellijke stand en hoe zij neerkijkt op het volk, over de positie van de vrouw. Een wereld nog te winnen. Twee eeuwen verder zijn we qua vrouwen op stoom, maar er ook nog niet.

In de bioscoop draait The BlackkKlansman over de Ku Klux Klan en hoe een zwarte man daar lid van wordt. Het einde is (al lang geen spoiler meer, want op elke tv geweest) de ontluisterende tekst van Trump die in het drama van Charlottesville in 2017 “alle partijen” schuldig acht. En de leider van de KKK dankte hem daar publiekelijk voor. Ja zwart en blank zit naast elkaar in de metro, maar ook daar is nog een wereld te winnen.

Gisteren zag ik op Facebook een geweldige uiting van Coco Cola en ’s avonds de nieuwe commercial van de NS op tv. Beiden brengen homoseksualiteit in beeld. Beiden op een mooie en aansprekende en gedurfde manier. Want hoewel sommigen vinden dat de wereld daar al gewonnen is, hoor ik van homoseksuelen om mij heen dat het eerder slechter dan beter gaat de laatste jaren. We vallen terug in homofobie, ook in dit tolerante land.

Op grote issues bestaat er geen overkill wat mij betreft. Bring it on.

One thought on “Vandaag- The big issues

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.