Vandaag- The Christmas station

station

Ik kan me gruwelijk ergeren aan pepernoten in de schappen wanneer mijn zomerjurken net beginnen op te waaien door de eerste herfstvlagen. De intocht van Sinterklaas zou het startmoment moeten zijn voor letters, kikkers, muizen en taaitaai. Elk feest of evenement zijn eigen tijd.

Vandaag start ik mijn auto en de radio springt aan. “Sky radio…” jingelt het door de ruimte “the Christmas station!”, gevolgd door een onversneden kerstklassieker. Mijn gezicht trekt open, een volle glimlach plooit zich om mijn mond. Diep van binnen begint er iets te borrelen en hard zing ik de seasonsong mee.

Hoezo ieder feest zijn eigen tijd? Sinterklaas is koud in Dokkum gearriveerd. Waarom mag het wel het hele jaar Kerstmis zijn van mij?

Op de radio vertelt de nieuwslezeres me dat Kerst goed voor ons is. Menig huishouden heeft de kerstversiering al uit het vet gehaald en het huis weer behangen. We worden er gelukkiger van, zo leer ik van het nieuws. Want kerstversieringen doen ons denken aan onze jeugd, de gezelligheid en warmte van Kerst.

En misschien is dat ook wel wat de Christmas station met me doet. De grijsgedraaide klassiekers gaan slechts over een ding: samen zijn, warmte, vrede, saamhorigheid.

In een tijd waarin Sinterklaas dat gevoel in ieder geval niet meer oproept, kunnen we wat mij betreft niet vroeg genoeg op het kerststation arriveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.