Vandaag- The need for speed

Eigenlijk is het een godswonder dat ik vervent en frequent treinreiziger ben. Mijn stappenteller sloeg op drift omdat ik niet stap maar sprint gedurende de dag terwijl ik op hoge hakken (beter dan op hoge poten ?) van afspraak naar afspraak hol. Met die wetenschap leg ik me dagelijks neer bij het tergende tempo van de NS.

Onbeinvloedbaar tikt tijd weg, bepaalt niet ik maar de NS hoe mijn komend half uur loopt. Of liever gezegd stilstaat. 

De afgelopen dagen is het weer bal. Veel su├»cide op het spoor, het is het seizoen. We staan stil, we wachten, we wachten nog wat meer. Deuren open, dicht en weer open. Ik zit en sta en wacht mee. Het is een aanslag op mijn geduld, mijn onrust, mijn verlangen om ergens te zijn waar ik wel grip heb op mijn eigen leven. Werk, thuis, voor mijn part mijn eigen fiets. 

En daar is het inzicht. Fiets!

Want het is ook het seizoen van het licht en de ontluikende zon. De vogels die net zo hard fluiten als ik hol. Het seizoen om buiten te zijn en je zintuigen uit hun winterslaap te trekken. Opwarmen voor de zomer.

Weg planes, trains and automobiles. Ik koop een speed e bike! Net op de markt. Vooruit, nog tikje niet helemaal legaal en begrenst in gebruik, maar wie maakt mij gek langs de A2? Met 45 kilometer per uur in 40 minuten van deur tot deur. Geen plane, train of automobile die me dat nadoet.

#needforspeed

#omdenken

#workout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.