Vandaag- Those were the days. Meisjes van nu.

Enkele weken geleden zat ik aan bij een damesdiner. Driehonderd vrouwen, allemaal lid van hetzelfde dispuutsgenootschap vierden 100 jaar bestaan. En of ze nu 70 of 20 waren, die ene avond, omringd door de vriendinnen van toen en voor het leven, waren ze jong. Zo jong als in hun studiejaren.

Op die ene avond zijn en doen we allemaal jong. Praten en lachen harder en uitgelatener. Hangen om elkaars schouders. En denken even, al is het maar heel even, dat we terug zijn in de tijd. Those were the days..

Ik aanschouwde het met een dispuutsgenote. We lachten om de ander en onszelf en draaiden onze blik naar de echt jonge garde. Het actieve dispuut.

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar heb jij dat nu ook, dat je de meisjes van nu, van zeventien, achttien, belachelijk aantrekkelijk vind?”

Ze keek me met een grijns aan. Ik knikte.

Het was noch van haar, noch van mij een late coming out. Het was meer een sociologische constatering. De meisjes van nu zijn veel aantrekkelijker dan meisjes van toen.

We pogen te analyseren hoe dat zo kan. Het is niet dat de meisjes van nu geen stress of onzekerheid kennen. Hoewel wij vinden dat de wereld aan hun voeten ligt, zullen ze dat zelf echt anders voelen. Maar de meisjes van nu hebben door alle social media, vlogs, selfies en beeldcultuur een veel uitgebreider palet om schoonheid te omarmen. Ik geloof dat er geen kind meer is dat begint met blauwe oogschaduw. Elk kind dat start te experimenteren met make up, bekijkt eerste vijf vlogs op you tube en gaat dan als een volleerd make up artiest aan de gang.

We kijken elkaar aan en zuchten. Those were the days…

Vanochtend zitten twee ongelofelijk aantrekkelijke knullen in de trein. Ik zoek naar spoortjes make up, om mijn meisjes analyse van een paar weken geleden body te geven. Ik zie niets. Behalve zeer zelfbewuste blikken.

Zou het dan toch? Zou deze generatie zelfbewuster hun twenties in gaan? Ik gun het ze zeer.

Ik haal mijn blauwe oogschaduw uit mijn make-up tasje en glimlach naar mezelf. Forever jong. Al is het maar in je hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.