Vandaag- Tienertoer

Sommige concepten veranderen niet.

Drie vriendinnen naast elkaar, wat ongemakkelijk de camera inkijkend, maar ook trots en stoer alleen ‘op reis’. Mijn tienertoer was Efteling, met camera voorzien van een vol rolletje, het papieren NS treinkaartje stevig in de portemonnee, klaar om geknipt te worden. Witte bolletjes met hagelslag mee en wat te drinken. Misschien nog een mini mars. En voor als je je verveelde, een lekker boek.

Vandaag de dag is het beeld niet anders, de sensatie ook niet, de attributen en bestemming wel. Een smartphone voor de selfie, de chipkaart en geld om ter plekke iets te kopen. Minimaal de hoofdstad en liever nog de grens over. Alleen de behoefte aan snoep voor onderweg blijft bestaan. Kauwgom en pepermunt. De meisjes van nu zijn veel te lijn bewust. Voor de me-time een e-book op de e-reader.

Vandaag schuif ik mijn treinreis door naar de avond. Op een los kaartje van de NS ga ik naar Amsterdam. Met een papieren toegangsbewijs om de normaal gesloten Amstelpassage te betreden. Waar ik een rozet ontvang (hoe ziet een rozet eruit??) om zes papieren boeken in ontvangst te nemen. Ze te laten signeren door de auteurs met een pen, echte inkt, en ze te lezen. Lezen en daarna op mijn favoriete boek te stemmen als Kernjurylid voor de NS Publieksprijs 2016.

Mijn taak is het tevens om alle mensen die ik ken te laten stemmen. (Daar kom ik nog wel een keer op terug ?) En mocht ik de meeste mensen weten te mobiliseren, dan krijg ik een prijs.

Sommige concepten veranderen niet. Tienertoer, prijsjes winnen. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Met 5 hoofdletters.

#zinin (inmiddels ook al een klassieker)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.