Vandaag- Tijd voor iets nieuws

Ruim drie jaar geleden keek de man mij diep in de ogen en zei: “Jij moet schrijven.”

Het is heilzaam, zeggen ze, elke dag schrijven. En ik denk dat het waar is. Je gedachten uit je hoofd, op papier, hoe onnozel ook, maken je lichter. En je elke dag verwonderen, hoe klein ook, maakt je menselijker. Want beseffen dat mensen wonderlijke wezens zijn, met gekke gesprekken, rare gewoontes, bijzondere uiterlijkheden én je realiseren dat jij net als hen bent, maakt de wereld leefbaar.

Maar na ruim drie jaar is het tijd voor iets nieuws. De ochtend rit is sinds de intercity 9 minuten korter, en het station, hoewel groter, is minder anekdotisch. Alle seizoenen zijn al minimaal 3 x langs gekomen, alle feestdagen, alle maandagen, vrijdagen. Ach, misschien is alles al verteld.

Vanaf morgen ga ik lezen in de trein, uit het raam turen, podcasts luisteren. En schrijf ik misschien eens een vak observatie op LinkedIn, en een persoonlijke anekdote op Facebook. Of misschien ook niet.

Hannekeschrijft is klaar.

Maar niet zonder dank je wel te zeggen. Aan jou. Voor het lezen, het liken, het loven en het reageren. Het was bijzonder om mensen te raken met mijn dagelijkse verwonderingen. Dank je wel.

Wie weet ooit weer. Als het weer kriebelt of de behoefte aan heilzaamheid weer groeit. Ik kan het iedereen aanraden ?.

Dus schrijf, lees, luister. Maar vooral verwonder.

Gelukkig Nieuwjaar!! Dag! ??

Hannekeschreef

11 thoughts on “Vandaag- Tijd voor iets nieuws

  1. Jammer! Maar snap’t helemaal. Tijd voor andere, nieuwe uitdagingen. Geen ochtendritueeltjes meer betekent voor mij dus ook een nieuw ritueel zoeken …?

  2. Ik begrijp je besluit, Hanneke. Maar je hebt mij drie jaar lang – het lijkt veel langer – plezier gedaan. De observaties op station Vught waren voor mij extra leuk, het stationnetje dat ik zo goed ken, het station dat de speelplaats van mijn lagere school begrensde, het station vanwaar ik de trein nam naar de universiteitsstad, enz.

  3. Begrijpelijk maar heel jammer Hanneke, zo bleef ik nog een beetje op de hoogte van je leven, gedachtes en verwonderingen.
    Ik ga je schrijfsels zeker missen.

  4. Beste Hanneke, ik sluit me aan bij de voorgaande reacties. Ik zal het missen, geen juweeltjes meer lezen. Dankjewel voor al je inspirerende, verbluffende, grappige en ontroerende ontboezemingen.

  5. Heerlijk om in de trein voor je uit te staren en je gedachten alle kanten op te laten gaan. Aan ons de nobele taak om met verwondering om ons heen te (blijven) kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.