verwonder

Vandaag- Uit mijn tenen

Facebook vraagt je tenminste nog: ‘Waar denk je aan?’ Twitter zegt:’Wat houdt je bezig?’ Linked is zakelijk en stelt: ‘Deel een artikel, foto of idee’.

Ik kijk al een kwartier naar een leeg scherm. Mijn blog vraag, zegt of stelt niets. Ik moet het uit mijn eigen tenen halen. Vandaag.

In Aziatische landen weten ze boeddha goed hoe belangrijk voeten zijn. Menig toerist is verbaasd hoe een voetmassage effect heeft op rug, hart en hoofd. Wij Nederlanders verwaarlozen onze voeten collectief totdat het slippertijd is. Dan gaan we cosmetisch. Nagels lakken. Meer niet.

Eigenlijk is het mooi hoe je voeten en de bron zijn van het aarden, zij maken het eerste contact met de grond, het stevig staan, recht, energie de mogelijkheid geven om te stromen. Tegelijkertijd noemen ze in Thailand de voeten en onderbenen het tweede hart. In de voetzolen komt je zenuwstelsel samen in drukpunten. Druk op de punten en je lichaam en geest reageren, gaan pompen en werken. Als een tweede hart.

In alle drukte in mijn hoofd en leegte op papier realiseer ik me dat het inderdaad uit mijn tenen moet komen. Inspiratie voor mijn blog, maar ook rust in mijn hoofd. Ik start meteen. Op eigen recept: 2x daags een voetmassage. En mijn geliefde krijgt er ook een.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.