Vandaag- Vakantie

 

Ik had me er ontzettend op verheugd. Realiseer ik me, nu ik hier sta. Op het weerzien met mijn medereizigers van het eerste ochtend uur. Een beetje als de fellowship of the ring, na de zomer beginnen we samen aan een spannende en avontuurlijke reis die routine heet.

Elke dag weer, herfst en winter trotserend, soms een klein zon gelukje, dan weer een uitvallende trein pechje, maar samen worstelen we ons naar de kerstvakantie. Want laten we eerlijk zijn. Wij Nederlanders leven van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. Allemaal je hand op steken als je je volgende vakantie al geboekt hebt? Dat dacht ik al. Zomer 2018 staat.Of op z’n minst een klein weekje herfstvakantie.

En hier sta ik. Knots alleen. Nou, dat is niet helemaal waar. Knotsalleen zonder fellows maar met studenten. Veel “hé maat”, “yo gast”, en “morge makker”. Veel ostentatief gewrijf in slaapogen en vroege ochtend sigaretten. Vermoeiend…

Mijn fellowship is slimmer dan ik. Dit is de dag om vrij te nemen, als iedereen weer moet beginnen. Tegendraads leven, verrassend lekker.

Ik zoek een stil plekje in de trein en duik in het web. Gauw een vakantie boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.