Vandaag- Van de plank en toch waardevol

Op bezoek bij een partner universiteit zijn we allemaal wat kritisch over het programma. Een vormgever zou het ‘blond opgemaakt’ noemen, er zit veel wit ruimte in. De partner universiteit leek niet zo’n trek te hebben in ons bezoek.

Hoewel ik mezelf bij aanvang van dag 2 dapper vertel dat het genoeg is wanneer ik één nieuw inzicht verwerf deze dag, voelt dat halverwege de middagrondleiding toch anders. Ik moet bekennen, het inzicht had ik in de ochtend al verworven en rondleidingen vind ik in de regel saai. Te lang, te langzaam, te weinig storytelling. Ik ben ook maar een mens.

We storen ons collectief aan het feit dat de partner universiteit niet eens de moeite heeft genomen ons mee uit eten te nemen. Nu zijn we weer op onszelf aangewezen. Al mopperend begeven we ons, lopend langs een prachtig meer, naar een kleine bistrot.

Tijdens een van de presentaties hoorden we dat deze universiteit zo’n vier tot vijf internationale bezoeken per week ontvangt. Eerlijk gezegd kan ik me dan goed voorstellen dat je niet elke avond mee gaat eten, en niet altijd een even sprankelend en vol programma neer zet. Gewoon van de plank. Klaar.

Vanochtend bij het wakker worden realiseer ik het me opeens. Hoe fijn het is om een blond programma te hebben, hoe zinvol het was dat ze níet mee gingen eten. Als groep hadden we een collectieve ergernis, en weinig bindt meer dan dat. Tijdens het eten werden de gesprekken én persoonlijker dan wanneer met externe gastheren en -dames, maar ook werd er creatiever onderling zaken gedaan. Omdat je nu eenmaal makkelijker met elkaar spreekt wanneer je ook al even hard gelachen hebt met elkaar. Nog zo’n pluspunt.

Ik vind het een waardevolle trip. Én een gratis inzicht én verrijkt contact met directe collega’s waar ik in de echte baan zaken te doen heb. Dank je wel partner universiteit, het was een geweldig programma ?!

One thought on “Vandaag- Van de plank en toch waardevol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.