Vandaag- Van doorschakelen naar in de achteruit

Zeg je september, dan denk ik Kerstmis. Hoewel ik weet dat – zeker de laatste jaren- het begin van de herfst niet het einde van het zomerweer hoeft te betekenen, toch wil ik doorschakelen. Van mouwloze topjes en blotebenen rokjes naar dikke shawls en hoge laarzen. Van zomer hop, naar winter.

Want die herfst. Tja, die herfst. Het zichtbare afsterven van het leven in de natuur brengt een melancholie bij me naar boven die het moeilijk maakt om de schoonheid ervan te blijven zien. Ik weet dat het een prachtig gezicht is. Blaadjes die van groen naar geel naar bruin kleuren, die wiebelen en van de boom afvallen, die een zachte deken vormen op de grond waar mening dier zich in zou willen wentelen voor zijn winterslaap.

Ik weet het. Toch voelt het niet altijd zo.

Zoals ze zeggen dat veertig het nieuwe dertig is, zo ga ik mezelf ook met de seizoenen voor de gek houden. Van doorschakelen naar in de achteruit.

Herfst is de nieuwe zomer. Heerlijk!

#fijnweekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.