Vandaag- Vervangbaar door technologie

Ik had per ongeluk bij Arriva ingecheckt. Op een station waar ook Arriva treinen rijden. Nooit geweten dat dat kon, nooit ingezeten ook.

Door die onjuiste incheck, die geregistreerd werd bij de NS als niet ingecheckt, schreef de NS steeds een tientje per woon werk verkeer af. Das toch 4,90 euro te veel. Per keer. Toen ik het gisteren ontdekte op station Eindhoven zocht ik hulp. Ik was nog onwetend over de Arriva misstap, dus wilde simpelweg vragen hoe het kon dat mijn enkele reis opeens verdubbeld was in kosten.

Ik liep naar het NS service punt. Een weliswaar vriendelijke meneer kon me alleen door verwijzen naar een balie verderop. “Daar waar die kale man loopt.” Ik ben benieuwd of er ook wel eens zo naar mij verwezen wordt. “Daar waar die vrouw door het station rent.” Verwijzing 1.

Ik toog naar de aangewezen balie. Drie mannen op een rij. Een ‘wat motte’ mij. Ik legde mijn situatie uit, en hij verwees me door. Naar een collega aan een andere balie. Verwijzing 2.

De betreffende collega legt mijn pasje op een scanner, draait een printje van mijn reizen uit en zegt: “ik verwijs u door naar internet.” Verwijzing 3.

Al dit werk kan gedaan worden door robots. Sneller, slimmer en goedkoper. Ik vind het treurig voor deze mensen, maar ze voegen echt te weinig waarde toe. Vervangbaar door technologie. Eigenlijk lijkt me dat wel lekker. Het scheelt mij drie onnodige sociaal doen contacten op de vroege ochtend.

Vanochtend lees ik dat in de VS er groen licht is voor het legaal downloaden van 3D geprinte vuurwapens. Alles is van plastic behalve de slagpin en de kogel uiteraard. Mee te smokkelen in vliegtuigen.

Ik zwaai vandaag nog een extra vriendelijk naar de doorverwijs mannen van de NS. Technologie is niet altijd beter…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.