Vandaag- Vliegt mijn trein en kruipt mijn brein

Het is een bijzonder fenomeen. De beleving van tijd. In het nu leven is voor de meeste van ons Gods onmogelijk. En constateren dat het week 6 van het nieuwe jaar is voelt ook wat akelig. De tijd vliegt terwijl het leven stilstaat.

Reizen met de intercity doet ook iets raars met me. Eerder tokkelde ik heen en weer naar Eindhoven in een sprinter. Die niet alleen op elk station stopte, maar daar ook lang stil stond. Reistijd ruim een half uur.

De intercity heeft slechts 19 minuten nodig om op plaats bestemming te komen. Maar omdat hij nergens stopt, het een dubbeldekker is, de stoelen net iets zachter en het publiek met reis koffers en andere tongval net iets mondialer voelen, waan ik me op een eindeloos heerlijke reis. Waarin ik na het bloggen met gemak nog een boek pak om eens flink wat hoofdstukken te lezen. Onder het genot van koffie, en doe een de gekste, iets lekkers erbij. Daarna nog een heel klein snoezelslaapje en dan arriveer ik volledig uitgerust, opgeladen en geïnspireerd op mijn werk.

Oei.

De beleving van tijd is een bijzonder fenomeen. Moet snel afronden nu. De trein remt al af. Nog geen foto. Nog niet gepubliceerd. Nog niet gedeeld. Station Eindhoven.

#slowliving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.