Vandaag- Vrij dag

Het is toch maar zelden dat ik een vrijdag zwart noem. Dan moet er wel iets heel heftigs gebeurd zijn op die dag. Iets wat onuitwisbaar in mijn geheugen zit. Iets uitermate verdrietigs. Want vrijdag zegt het zelf, vrij.

Vrijdag is in mijn wereld de dag waarop aan het einde, 2 vrije dagen beginnen. En hoe leuk werken ook is, vrij zijn is dat zeker ook. Dus op vrijdag denk ik, heerlijk, vanavond weekend.

Op zaterdagochtend, met stip mijn lekkerste weekendochtend, loop ik met mijn geliefde naar de bakker. Zo vroeg mogelijk. De stad nog stil en verlaten. De resten van weer een ‘je kunt niet vroeg genoeg je voorbereiden op carnaval’ avond nog zichtbaar. Maar ook die werklui zijn al op pad. De straat schoonspuiten, fris voor het winkelend weekend publiek. En dan tijdens het ontbijt dat gevoel alsof twee dagen de wereld helemaal open ligt. Niks van waar natuurlijk, het lijstje boodschappen doen, huis schoonmaken, sporten en strijken vraagt elk weekend weer aandacht, maar toch. Even jezelf laten geloven dat je zomaar in een bus kunt stappen om ergens in Latvia wakker te worden. En de dag erna weer terug. Heerlijk.

En dat hemelse, al is het maar heel even gevoel, dat begint vandaag. Op vrijdag.

Black friday. Wie durft het te verzinnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.