Vandaag- Wat een theater

Het is de tijd van het jaar. Hand op de knop, en zo snel mogelijk drukken maar. Zorgen dat je de eerste in de rij bent, want oh wee ben je dat niet, dan ben je voor een heel jaar verloren.

Het is de tijd van het jaar waarin de theaters hun verkoop voor volgend seizoen open gooien.

Met veel bombarie wordt het per mail aangekondigd. Nog een week, nog twee dagen, morgen om 9 uur start de verkoop!!! Ik vind het bloed irritant.

Naar het theater gaan is leuk. Net zoals naar de kroeg gaan voor een borrel leuk is, of een avondje uit eten. Je verzet je zinnen er mee, het geeft stof tot nadenken, discussie, het brengt je een andere kijk. Op de wereld, jezelf.

Net als de kroeg of uit eten (De Librije daargelaten), zou het theater iets moeten zijn wat je spontaan kunt doen. Een weekje vooruit plannen mag, we hebben allemaal drukke agenda’s, maar meer dan dat zou niet nodig moeten zijn.

Niets is minder waar. Naar het theater gaan is een zorgvuldige geplande bijna militaristische exercitie geworden. Eerst methodologisch uitplotten welke voorstellingen je interesse hebben, dan goed kijken dat je er niet 5 in twee weken kiest, maar zorgen voor een goede spreiding over het theaterjaar. Vervolgens de agenda’s erop na slaan: wat is het voor een dag, wat heb ik die week, past het. Alsof ik nu al weet dat volgend jaar 14 maart een geschikte theateravond is. Laat staan of ik nu al weet of ik dan zin heb in een theaterbezoek! Om over de agenda van mijn partner, of die van vrienden waarmee ik zou willen gaan, nog maar niet te spreken.

Vervolgens is het grote klaarzitten daar. Is mijn account nog up to date? Welk wachtwoord gebruikte ik daar ook al weer? Is mijn ideal betaalmiddel bij de hand? Ja? Kunnen we? Let’s go.

Vandaag om 9 uur is het zo ver. Exact om 9 uur is het inloggen geblazen, om die voorstelling die binnen 3 seconde is uitverkocht te kunnen grijpen. Dus, niet storen, ik ben mijn theaterbezoeken voor komend jaar aan het reserveren. Super spontaan.

Wat een theater.

2 thoughts on “Vandaag- Wat een theater

  1. Je hoeft je niet in het harnas van de bezoeker van publiekstrekkers te storten. Als je durft zijn er altijd nog kaarten voor juweeltjes! Soms moet je erven uit je comfortzone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.