Vandaag- Stem, alsof je leven ervan af hangt ?

zweden

Vandaag gaat de mogendheid US of A naar de stembus. Dat wat een mooie verkiezing van de eerste vrouwelijke president ooit had kunnen worden, is ontaard in een bizarre freakshow. Mijn mormoonse VS vrienden overwegen te stemmen op een Third Party, desnoods een blanke stem af te geven, maar alles beter dan dit setje.

En dat moet een wereldnatie gaan leiden. God, Allah, anyone, geef ons raad.

Een jaar geleden gaf een anyone mij raad. Ik ontmoette hem bij een diner van het werk. Hij sprak slecht Zweeds Engels, dat met het vorderen van de avond en de drankinname niet beter werd. Van de hele conversatie over werk, wonen, wensen (soms duren dat soort avonden heeel lang) heb ik slechts een ding onthouden. Toen ik vertelde dat ik aan mijn hobby schrijven niet meer toekwam, keek hij me diep in mijn ogen en zei: Write. Do it. Make time. Write.

Bij het afscheid nemen schudde hij me nog eens extra de hand en herhaalde zijn oproep. Schrijf. Alsof je leven ervan afhangt.

Ik weet niet waarom. Hij raakte een snaar.

Twee dagen later startte ik met elke werkdag een blogje. Vandaag ben ik een jaar rond.

Stemmen is leuk. Ik nodig iedereen uit solidair te zijn met de Amerikanen en vandaag ook een stem uit te brengen. In de zijbalk of als je op mobiel leest even doorscrollen naar onder, staat een piepkleine opiniepeiling. 1 vraag, meer niet.

Ben benieuwd naar je antwoord. Dank je wel dat je er was vandaag. En de afgelopen 365 dagen. Hannekeschrijft morgen weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.