Vandaag- What a way to start the day

Vrijdag was ik zo dom om te zeggen dat een half uurtje eerder opstaan op maandag “geen probleem!” is. Wie zou niet overmoedig zijn met het weekend voor de deur?

Vandaag realiseer ik mij precies hoe overmoedig dat was. Om ten minste twee redenen is het niet te doen op maandagochtend: tegen mijn natuur in moet ik een wekker zetten. En slaap (lees: lig wakker) de hele nacht op die wekker die eens af zal gaan. Nee niet om 2.30 uur toen ik keek, ook niet om 5.00 uur. Wel om 5.45 uur, en je raadt het al, toen soezelde ik net even weg. TUUTTUUTTUUT! (Hoeveel ringtones de iPhone ook heeft, geen enkele belt lekker wakker).

De tweede reden om niet een half uur vroeger op te staan de eerste dag van de nazomer, de week voordat de herfst begint (voor de weerkundigen begint ie 1 september, de astronomische herfst 22 dagen later), is de kleur van de lucht. Het is nog donker! Heel donker.

Maandagen zijn sowieso geen goede opstaandagen sinds juffrouw Knijnenburg de week startte met hoofdrekenen in klas 5, nu groep 7.

Mijn afspraak zou er om half zeven zijn. Inmiddels is het bijna zeven uur. Als ik dat had geweten, dan had ik mijn gewone ritme aan kunnen houden, en fris fruitig de dag kunnen beginnen.

Maar erger nog: Hij zal me toch niet vergeten zijn?!?! (En nee, ik heb geen mobiel nummer wat ik kan bellen?)

#whatawaytostarttheday

#tellmewhyIdon’tlikeMondays

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.