Vandaag- What a way to start the working day

Ook ik heb mijn ochtend ritjuweeltjes. Wanneer ik op het werk aan kom, start ik mijn computer op, haal dat kopje koffie, en ga vervolgens naar de WC. Om mijn treinhanden te wassen. Smetvrees heb ik niet, maar de trein is nu eenmaal een vies ding. Hoe schoon hij ook oogt.

Sinds een week brengt dit ritueel me niet alleen in mijn ochtendritme, maar voert het me ook terug naar mijn eerste twee weken in de Verenigde Staten van Amerika. Naar Boston.

Het is het schoonmaakmiddel dat sinds kort gebruikt wordt. Zeep, WC eend, allesreiniger. Geen idee welk product het is, maar de geur is onmiskenbaar dezelfde als die 28 jaar geleden in de VS werd gebruikt. Of althans, de geur die ik me herinner van toen. Zoet, bloemig, fris en jong. Klaar voor een  nieuw continent, nieuwe vriendschappen, ervaringen. De wereld aan mijn voeten. Twee weken lang, een “introduction camp USA” met allemaal scholieren die een jaar naar highschool zouden gaan. Na twee weken vlogen we uit naar onze bestemmingen en gastgezinnen…

Dankzij die lucht voel ik me elke ochtend, al is het maar even, weer zestien. Klaar voor nieuwe ervaringen, mensen en inzichten.

What a way to start the working day ?!

PS: Voor wie nog niet weet hoe het me verder verging in de VS, lees Wonen bij Mormonen. Warning: die wereld lag al snel niet meer aan mijn voeten maar heavy op mijn schoudertjes… 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.