Vandaag- Who’s next

 

Het is wrang. Maar Brussel is minder bang. Ze hebben het gehad. Die aanslag die in de lucht hing, is geweest. De mensen die vandaag geïnterviewd worden in de metro klinken bijna opgelucht. België kan van het lijstje worden gestreept. Who’s next?

Rutte blijft herhalen dat wij met meer zijn. Dat ze ons er niet onder krijgen. Op de radio hoorde ik het liedje ‘Something inside so strong.’ Dat gevoel. We moeten met z’n allen steeds dieper graven om dat gevoel vast te houden. Om gewoon op vakantie te gaan en ons niet laten beperken door angst.

Het beeld van de drie waarschijnlijke daders laat me niet los. Achter een trolley lopen ze, als ware het normale toeristen op weg naar hun vakantieparadijs. Zo loop ik ook altijd. Zin in de reis, in de bestemming. Zou dat hun gevoel ook zijn geweest? Wie vertelt hen dat de 34 maagden een mythe zijn? Dat dood dood is en niets meer?

Kunnen ze niet collectief naar Virgin ISland? Daar zijn die maagden ook niet -weten zij veel- maar dan is er tenminste niemand next.
‪#‎hope‬. Laat dat pray maar even zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.