Vandaag- Willen en kunnen

Op de loopband vanochtend ben ik mijn oortjes vergeten. Ik zoek een tv programma waar ik ook zonder geluid lekker op kan rennen. One born every minute van TLC blijkt uitermate geschikt. Het geluid van kreunende vrouwen kan ik missen en het veelvuldig gebezigde ‘put pain to power’ werkt ook voor mijn heuveltraining.

Een jonge vrouw gaat in water bevallen van haar tweede kind, een dochter. Op haar zestiende keerde haar eigen moeder de rug naar haar toe, ze was alleen. Snel vond ze Dan, een drie jaar oudere jongeman die ze koeioneert, waar ze de baas over speelt, maar ook niet zonder kan. Ik vind er niets van, relaties zijn wonderlijk. 

In een eerder opgenomen interview vertelt ze hoe ze uitkijkt naar het krijgen van een dochter, hoe geweldig de moeder dochter relatie is, hoezeer ze er altijd voor haar kinderen wil zijn, hoe het haar kinderen niet zal overkomen dat ze in een gebroken gezin opgroeien, hoe haar meisje altijd op 1 zal staan, hoe ze haar kinderen nooit de rug toe zal keren. 

Het verlangen spat van de tv. Om te geven wat je zelf nooit had. Het sprookje te leven.

In de badkuip waarin ze gaat bevallen wordt het menens. Ze grijpt zich aan de badrand vast. Nog een keer stevig persen en Delaney is geboren. Haar vriend vist het kind op uit het water en houdt het vast. “Hier is je dochter”. De jonge vrouw zucht, steunt, puft en sluit haar ogen van vermoeidheid. “Hier, achter je,” probeert vriendlief nog eens. De vrouw legt haar arm op de badrand en haar hoofd in haar armen. Met haar rug naar haar kind.

#willen en #kunnen

#historyrepeat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.