Vandaag- Word ik verlicht

Ik verlaat me vandaag op Docter Google.

Lamp hangt. Ik druk op de schakelaar. Niks licht. Nul. Noppes. Nada. Controleer peertje. Werkt. Steek er ander peertje in. Ook geen licht.

Nu ben ik geen eletriciteitslicht. Heb eigenlijk geen enkel idee hoe het werkt. Maar heb wel sterke intuïtie.

Afgelopen weekend kwam onze klusjesman de lamp ophangen. Ik was zijn hulpje. Aangeven van schroeven, gereedschap, verzetten van trapladders. Ik voelde mij de assistent van de chirurg. Onmisbaar maar ook niet in staat om alleen iets uit te voeren.

Ik stond te kijken naar zijn werk. Hij had het warm, de schroef wilde niet, pas bij poging drie. En ergens in mijn buik dacht ik, die schroef is dwars door een van die kabels gegaan. Geen idee wat en of dat effect zou hebben, zei ik maar niets. We werkten door. Lamp werkte niet.

De klusjesman verwees me naar de elektricien. Ik kies doctor Google.

Na een ochtend surfen denk ik te weten wat het is. Die schroef is dwars door de nuldraad gegaan.

De grote vraag is nu of ik zelf chirurgische stappen ga zetten, of in de rol van behulpzame assistent blijf en iemand ga bellen…

Ik waag het er vanavond op.

Let there be light.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.