Vandaag- World peace

Vlak voor de Kerst werd de nieuwe Miss Univers bekend gemaakt. Een Filipijnse schone -die aanvankelijk werd verward met haar Colombiaanse concullega- ging er met de roem vandoor. De missen staan bekend om hun vasthoudendheid in beantwoording van ongeacht welke vraag dan ook met het legendarische worldpeace. “I believe, world peace”, “I think, world peace”, I would say, world peace”. 

Staatslieden kunnen het Midden Oosten conflict, de oorlog in Syrië, de vluchtelingenstroom en de eeuwige Afrikaanse stammenstrijd niet oplossen. Missen doen aan wereldvrede voor dummies.

Ik kijk in de trein om me heen. Allemaal mensen. Individuen. Onderdeel van een gemeenschap. Die vanaf 00.01 op 1 januari bezig zijn geweest met het verbaal uitdelen van gezondheid, geluk, voorspoed. Geen een zal tegen zijn. Tegen die wereldvrede.

Misschien hebben die missen het nog niet zo mis. Vrede op aarde. Ergens klingelt er tussen de verloren jinglebells een herkenning van een kerstgedachte. Misschien moet je het hardop blijven zeggen om erin te kunnen blijven geloven. Een jaar na de aanslag op Charlie Hebdo miss ik mee. Ik wens je world peace. Maak er een vreedzaam jaar van!

#morgenweer

One thought on “Vandaag- World peace

  1. Toch kun je zeggen wat je wilt maar weer heeft een aardbewoner voor de zoveelste keer op rij de Miss Universe verkiezing gewonnen, met de rest van het universum op lichtjaren achterstand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.