Vandaag- Zegeltjes plakken

Ze kijkt me licht verwijtend aan. “Met pakketjes is het altijd het gemakkelijkst wanneer je een pakketzegel laat uitdraaien en hier betaalt.” Ik glimlach minzaam naar haar. Ik begrijp ook wel dat dat voor haar het gemakkelijkst is, maar hoe moet ik dan in februari van mijn decemberzegels afkomen?

Ik heb denk ik wel acht verschillende vragen aan Google gesteld om erachter te komen wat een gewone 1 postzegel van post.nl eigenlijk waard is, laat staan wat je met een een decemberzegel kunt na 7 januari. Post.nl heeft het zo goed verstopt dat je van pure ellende bijna die pakketzegel laat printen op het postkantoorpunt. Bijna.

Met zes decemberzegels en twee gewone 1-en sta ik aan haar balie. Een velletje koningskoppen in mijn hand. “Hoeveel 1 zegels moet ik bijplakken?” vraag ik onschuldig. Ze kijkt me bozig aan. En begint te rekenen. Maar niet voordat ze eerst zelf pruttelend, klagend en bijna vloekend heeft opgezocht dat een decemberzegel na december nog maar 63 cent waard is en een gewone  1 zegel geen euro waard is maar 78 cent. Bizarre bedragjes. Super verwarrend bovendien. Na veel gepuzzel komt ze tot de rekensom dat ik nog 1,50 moet bijplakken.

Nog voordat ik twee Willem Alexanders kan pakken heeft ze de pakketzegel al uitgeprint…

#Grrrrr

#ikbentochnietgek?

One thought on “Vandaag- Zegeltjes plakken

  1. Ik heb laatst op een pakketje, na veel gereken, 2 rijen oude december zegels geplakt. Vanaf 2000. Zo in een keer opgeruimd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.