Vandaag- Zijn we allemaal vroeg wakker

Elk zichzelf respecterend medium moet natuurlijk aandacht besteden aan DE HITTE. Ik dus ook. ?

Hart van Nederland deed een straatinterview. Het is verrassend te zien hoeveel mensen nog buiten bewegen. Het is vooral aandoenlijk en droevig te zien hoe de ukkepukkies het niet trekken, die hitte. Er wordt wat afgehuild in de stad. En ik kan het ze niet kwalijk nemen, met die blote beentjes op dat zwarte plastic van die kinderwagens.

De interviewer toog richting een jonge kerel. Ergens eind twintig gok ik. Wat hij van DE HITTE vond?

Hij vond er weinig van. Behalve dat hij er zo slecht van sliep. En zo waanzinnig belachelijk vroeg wakker werd elke ochtend “Om zeven uur!!”

Het was net nog geen vijf uur ’s ochtends toen ik deze loop van Hart van Nederland op tv zag. We hebben zo allemaal onze eigen beleving bij wat vroeg wakker worden is. ?

Fijn regenweekend.

En voor wie wil weten wat er nog meer te ontdekken valt op tv om 5 uur ’s ochtends, dit zijn de weetjes die ik al zappend opstak:

– jaren geleden is een container met 29.000 plastic badeendjes in de oceaan open gebarsten. Er worden nog steeds badeendjes gevonden overal op de wereld.

– een man gooide 4800 flessen post de zee in. Hij kreeg 3000 antwoorden.

– er liggen meer historische schatten op de bodem van de oceanen dan in alle musea ter wereld verzameld.

Zwem en snorkel ze dit weekend. God weet wat je vindt???

One thought on “Vandaag- Zijn we allemaal vroeg wakker

  1. Het reactieveldje doet het —zijn we bij het hart van de komkommertijd gekomen als de auteur vermoedt dat niemand haar meer leest?

    Ik voeg nog een hitte-reactie toe: radio 1 gisteren, waar na de 3e keer dat de verslaggever vroeg “maar vind je het niet ontzettend vroeg?”, mijn vermoeden begon te rijzen dat híj het vooral ontzettend vroeg vond. De deelnemers aan het concours hippique waren echter weinig onder de indruk: “fijner voor mijn paard en mij zo met die hitte”. Vaak vind ik radio leuker dan tv, bijvoorbeeld met de Tour de France, maar dit keer had ik toch érg graag de gezichtsuitdrukkingen willen zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.