Vandaag- Zit ik tegenover de zelfhulp

Tegenover me in de trein zit een man een boek te lezen. Dat zie ik graag op de vroege ochtend. Eigenlijk op elk moment van de dag. Lezen is gezond. Lezen houdt je jong.

Hij leest what to say to yourself. Klinkt als de titel van een klassiek zelfhulp boek. Niks mis mee, dat blik hulpverleners kan altijd nog open getrokken worden. En zolang deze man in de trein zit en niet ervoor springt, is er niets aan de hand.

Ik observeer hem, ben reuze benieuwd wat het boek hem brengt. Ik zou het liefst naast hem gaan zitten en mee lezen. We kunnen allemaal wel wat zelfhulp gebruiken.

Dan zie ik hem opeens een enorme geeuw slaken. Dat kan of betekenen dat hij zichzelf niets meer te vertellen heeft, of dat het een ongelofelijk saai boek is. Ik hoop het laatste. Zodat vanavond de trein terug ook gewoon rijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.