Vandaag- Zoek en vervang

Het is herfstvakantie in de helft van het land. De zuiderlingen zijn volgende week aan de beurt.

Op de radio luister ik naar een item over memorabele memories, klinkt als witte schimmel pleonasme. Klaarblijkelijk herinneren we ons van vroeger alleen die dingen die anders waren dan het reguliere leven. Dat kan vakantie zijn, of … Vervolgens opperde de presentatrice 4 suggesties voor het creëren van memorabele momenten in de herfstvakantie.

1- Je kunt je kind met zijn ogen dicht een plek op de landkaart van Nederland laten aanwijzen en daar onvoorbereid samen naar toe gaan.

2- Je kunt een nacht op de kamer van je kind gaan logeren, en nog heel lang samen kletsen.

3- Je kunt je kind exclusieve aandacht geven een dag lang. Met je kind lekker lunchen, naar bioscoop of museum, leuke dingen doen, met z’n tweetjes.

4- Je kunt je kind een avond met zijn handen laten eten en zelf lekker mee doen.

Ik zet mijn auto langs de kant van de weg en ga in mijn hoofd terug naar recente memorabele momenten in mijn leven. Geloof me, ik doe elke week weer mijn best om die feesttaart te bakken, maar moet constateren dat vaker wel dan niet deze gevuld is met twee maatbekers drukdrukdruk, een grote scheut huishoudelijk corvee, een eetlepel sleets en een extra snuf sleur. Ik decoreer ‘m al lang niet meer en niet zelden vergeet ik de kers. Ik zou willen dat ik een uitzondering ben, maar gok dat het leven van menig volwassene er net zo uit ziet.
Dit is mijn voorstel. Doe eerste een rondje met je kids, als je ze hebt. En dan zoek en vervang je ‘kind’ voor ‘geliefde’, ‘goede vriend’ of ‘beste vriendin’. Ik wens ons allen een herinneringsvolle herfst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.