Vandaag- Zonde?

Vroeger was ik niet zo’n enorme thriller held. De onverwachte schrikeffecten- zorgvuldig ingebouwd door de regisseur- hadden op mij immer hun gewenste uitwerking. Gil, hand voor de mond, adrenaline. Ik voel mezelf nog in de gele Honda van mijn moeder zitten, net achttien, net rijbewijs, nadat ik ergens Silence of the Lambs had gekeken. De vier meter lopen van parkeren naar voordeur duurden een eeuwigheid. Overal lag Hannibal Lector op de loer. Om mij klassiek van achteren te kelen.

Seven was ook zo’n type spanning film. Maar voor mij nog indrukwekkender omdat het zo treffend de effecten van de zeven zonden in beeld bracht. Luiheid, woede, hebzucht, jaloezie, lust, vraatzucht en hoogmoed. Elke zondaar vond zijn dood in zijn zonde. Prachtig bedacht én uitgevoerd. 

Ik lees vandaag dat May haar meerderheid in het Britse parlement verloren heeft. De vraag rijst of ze nog kan aanblijven.

May heeft haar eigen thriller geconstrueerd. Verkiezingen uitgeschreven terwijl dat niet nodig was. Om groots en meeslepend de Brexit uit te kunnen voeren. Ze lag ver voor op de tegenstanders, dus deed ze niets. Geen debat, geen publiek optreden. En toen ging het gisteravond mis.

Typisch gevalletje van Hoogmoed. 

May heeft misschien wel haar eigen thriller geconstrueerd, maar hem dat toch verdraaid slecht geregisseerd. 

Niks zonde aan ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.